Χαιρετίζω όλους εκείνους που δεν αδιαφορούν για την τεχνική και όχι μόνο, κεντήματα.
Θέλω να σας υποδείξω μια παραλλαγή της κεραίας για τη μακρινή λήψη της ψηφιακής εκπομπής. Φυσικά, δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικά νέο στο προϊόν μου, αλλά ίσως η ιδέα του συνδυασμού ενός ενισχυτή με μια κεραία είναι χρήσιμη σε κάποιον. Η κεραία Kharchenko προσελκύει κυρίως για την εύκολη κατασκευή, καλή επαναληψιμότητα, αρκετή ευρυζωνικότητα, αξιοπρεπές κέρδος (δηλ. Μέχρι 9dB με ανακλαστήρα, αλλά δεν έχω ακόμα τίποτα για μέτρηση) με μικρές διαστάσεις. Κατά τη γνώμη μου, λειτουργεί καλύτερα από το γνωστό "στεγνωτήριο".
Έτσι, για τους λόγους που προκάλεσαν την επιθυμία να δημιουργηθεί αυτό το έργο. Στην πόλη μας, βέβαια, υπάρχει ένας πύργος με τον οποίο εκπέμπει το πρώτο πολυπλέκτη "αριθμών" και υπόσχεται να συμπεριλάβει το δεύτερο (για δύο χρόνια τώρα), αλλά θέλω εδώ και τώρα, όπως πολλοί. Στη γειτονική πόλη, το δεύτερο πακέτο έχει συμπεριληφθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά φυσικά δεν είναι αποδεκτό στην εσωτερική κεραία και στην εξωτερική χωρίς ενισχυτή. Είχα μια τέτοια κεραία στον κήπο, πρόσφατα το έδωσα σε έναν γείτονα σε αντάλλαγμα για υλικό, οπότε ήταν δυνατό να δείξω πώς το κάνω.
Η παραγωγή δεν απαιτεί εξαιρετικά ελλιπή υλικά, ακόμα κι αν όλα πάνε φθηνότερα από τα εργοστάσια, για να μην αναφέρουμε υπερ-διαφημίζονται με την υπόσχεση λήψης 80 (?) Καναλιών (υπάρχουν μερικοί, διάβασα για αυτή την απάτη).
Υλικά:
1. Το μήκος του καλωδίου 4x16mm² - 1,5m.
2. Το κομμάτι σύρμα SIP - 1.5-2m.
3. Φύλλο αλουμινίου πάχους 1-1,5mm. 60x200mm. (Έκοψα από ένα παλιό τηγάνι)
4. Ενισχυτής κεραίας από το "στεγνωτήριο".
5. Σφιγκτήρες για την τοποθέτηση της κεραίας στον ιστό.
6. Σφραγιστικό σιλικόνης
7. Και φυσικά το καλώδιο και το βύσμα.
8. Ένα μικρό κουτί συγκόλλησης.
9. Βίδες M5 (εγχάρακτη κεφαλή) με παξιμάδια και ροδέλες - 2 τεμ.
Εργαλεία:
1. Πριόνια
2. Ψαλίδι για μέταλλο
3. Τρυπάνι (χρησιμοποίησα το εγχειρίδιο)
4. Δράπανα 1,5 και 5mm.
5. Αρχειοθετήστε προσωπικά ή επίπεδα αρχεία.
Πρώτα απ 'όλα, μετράμε την κεραία μας. Όχι ιδιαίτερα ενοχλητικό, πήρα τα δεδομένα για τις συχνότητες που μου ενδιαφέρουν. Στην πόλη μου είναι 602 MHz (37 κανάλια) το πρώτο πακέτο και 770 MHz (58 κανάλια) το υποσχεθέν δεύτερο. Ενδιαφέρομαι για τα δεδομένα των γειτόνων -549 MHz (30 καναλιών) πρώτα και 498 MHz (24 καναλιών) δεύτερης πολυπλέκτες, οπότε θα κάνω μια κεραία πάνω τους. Οι ληφθείσες συχνότητες, ή μάλλον η μέση συχνότητα, αντικαταστάθηκαν από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και έλαβαν τα απαιτούμενα μεγέθη.
Στο επόμενο στάδιο, ετοιμάζουμε το υλικό - βγάζουμε το καλώδιο
και SIP για γυμνό σύρμα.
Εξάγουμε ένα κομμάτι αλουμινίου από ένα παλιό ταψί.
Από τον πυρήνα καλωδίου 16mm² (ø5.1mm) χρησιμοποιούμε τις πένσες για να κάμψη τις "οκτώ" κεραίες.
Κάνουμε την επικάλυψη της διασταύρωσης G8, λείαντας τη μισή διάμετρο με ένα αρχείο.
Τα σημεία σύνδεσης είναι διάτρητα ø1.5mm για πριτσίνια.
Βιδώνουμε στη διασταύρωση των καλωδίων αλουμινίου πλάτους 7 mm, μήκους 50 (με περιθώριο).
Λυγίζουμε τις ταινίες με τέτοιο τρόπο ώστε ο ενισχυτής να μπορεί να συνδεθεί με βίδες.
Στις ταινίες, τρυπάμε οπές ø5mm για τις βίδες που συγκρατούν τον ενισχυτή, περίπου στη θέση του, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τον ενισχυτή ως πρότυπο, διατηρώντας απόσταση 10 mm (ή ό, τι υπολογίζεται) μεταξύ των πλακών. Με τρύπες σε διάμετρο 7 mm (διάμετρος κεφαλής με βιδωτή κεφαλή).
Το επόμενο βήμα θα έλεγα ένα ψευδώνυμο του ενισχυτή.
Ο ενισχυτής σε αυτό το σχέδιο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ένα μέσο για να ωθήσει ένα αδύναμο σήμα μέσω του καλωδίου, στο οποίο θα εξασθενίσει στο πρώτο μέτρο, στον δέκτη.
Δεδομένου ότι δεν εντάσσεται στο κουτί διασταύρωσης από άποψη διαστάσεων και ήταν απαραίτητο να το τοποθετήσετε, οι άκρες του και η τυπική στερέωση του καλωδίου ήταν απλά βαρβαρικά - μεταλλικά ψαλίδια - κομμένα στο επιθυμητό μέγεθος και μια οπή για μια βίδα με αυτοκόλλητη διάτρηση διατρήθηκε στο κέντρο του πίνακα. Τα ζωτικά όργανα του ενισχυτή δεν επηρεάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εκτέλεσης.
Ο ανακλαστήρας κεραίας κατασκευάζεται επίσης σύμφωνα με τους ηλεκτρονικούς υπολογισμούς. Τα πλαίσια κάμπτονται από τον ίδιο πυρήνα καλωδίου με την κεραία. Το μεγάλο πλαίσιο είναι καμπύλο στις σχεδιαζόμενες διαστάσεις του ανακλαστήρα και το μικρό είναι σχεδιασμένο για να συνδέει την κεραία στο σκελετό, τους βραχίονες (μεταλλικοί μονωτήρες) του φύλλου κεραίας και, παρεμπιπτόντως, για να αυξήσει την ακαμψία του σχάρου.
Τα πλαίσια συνδέονται μεταξύ τους με μια λωρίδα από αλουμίνιο, ακολουθούμενη από πένσα με πένσες.
Έχουμε την ακόλουθη κατασκευή:
Το πλέγμα είναι κατασκευασμένο από απλά σύρματα SIP, εναλλάξ τυλιγμένο γύρω από τις μεγάλες πλευρές των πλαισίων σε βήματα 10 mm.
Για να διατηρήσετε το ύψος και το μέγεθος του πλέγματος (για να σφίξετε τις πλευρές του ανακλαστήρα στην κλεψύδρα) συνιστούμε να φτιάξετε ένα πρότυπο από μια ράγα 10mm με πριόνισμα σε εγκοπές για πλαίσια σε μέγεθος. Με κάποιο θαύμα έχω κρατήσει το παλιό πρότυπο (χρησίμευσε ως επένδυση για το συρτάρι για δύο χρόνια), οπότε δεν δείχνω πώς να το καταφέρω και έτσι είναι σαφές.
Ως αποτέλεσμα, ο ανακλαστήρας μοιάζει με αυτό:
Υπενθύμιση μιας σχάρας ψυγείου.
Σε γενικές γραμμές, φυσικά, μπορείτε να κάνετε χωρίς έναν ανακλαστήρα, αλλά στην περίπτωσή μου ήταν απαραίτητο όχι μόνο να αυξηθεί το σήμα του μακρινού σταθμού, αλλά και να αποδυναμωθεί το σήμα του κοντινού, αν και ένα επιπλέον κέρδος (κατά τη γνώμη μου μια εσφαλμένη έκφραση για την κεραία, ο κατευθυντικός συντελεστής είναι πιο σωστός) δεν θα έβλαπτε.
Η σύνδεση κεραίας και ανακλαστήρα είναι κατασκευασμένη από αλουμινένια στηρίγματα ("μεταλλικοί μονωτήρες").
Όλες οι συνδέσεις ενός τεμαχίου γίνονται σε πριτσίνια κατασκευασμένα από έναν μόνο πυρήνα SIP.
Το καλώδιο πτώσης, ελλείψει (όλης της περίσσειας έχει ήδη αποκοπεί και στεγανοποιηθεί) της πρότυπης βάσης, απλώς συνδέεται στην πλάκα ενισχυτή.
Στη συνέχεια, κρύβουμε τον ενισχυτή σε ένα κουτί διακλάδωσης και, εξαιτίας των σοβαρών καιρικών συνθηκών, καλύπτουμε όλες τις αρθρώσεις και τις οπές με στεγανωτικό σιλικόνης.
Πιάσαμε το φύλλο κεραίας μέσω των στηριγμάτων στον ανακλαστήρα και παίρνουμε το τελικό προϊόν:
Δεν έχει νόημα να δείξω την εγκατάσταση και την προσαρμογή του αζιμούθου, θα δείξω το αποτέλεσμα των κινήσεων μου στο μενού ρυθμίσεων του δέκτη:
Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ενεργοποιήσετε την ισχύ της κεραίας, αφού ο δέκτης έχει μια τέτοια λειτουργία.
Στο μενού ρυθμίσεων μπαίνουμε στη χειρωνακτική αναζήτηση καναλιών, ρυθμίζουμε το κανάλι που χρειαζόμαστε και στην χαμηλότερη κλίμακα (ποιότητα σήματος) ρυθμίζουμε την κεραία σε αζιμούθιο. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι χρειάζομαι το 24ο και το 30ο κανάλι.
Λοιπόν, ο ίδιος ο Θεός διέταξε να ελέγξει το σήμα του πύργου μας:
Τώρα ενεργοποιούμε την αυτόματη αναζήτηση στον δέκτη και εξετάζουμε ποια προγράμματα θα μας πιάσει:
Αρχικά με έπιασε το δεύτερο πολυπλέκτη του μακρινού πύργου, ακριβώς αυτό ήταν όλο.
Τα ακόλουθα δύο πακέτα είναι σχεδόν πανομοιότυπα, διαφέρουν μόνο στα προγράμματα ειδήσεων σε διαφορετικές περιοχές.
Ως αποτέλεσμα, έχουμε 30 κανάλια, 10 από τα οποία επαναλαμβάνονται.
Ναι, ξέχασα να αναφέρω τις αποστάσεις στους πομπούς.Εάν πιστεύετε ότι οι πληροφορίες από το διαδραστικό χάρτη TsETV, στη συνέχεια, στο πιο απομακρυσμένο σε μια ευθεία γραμμή 21 χιλιόμετρα, Και σε μας μόνο 4 χιλιόμετρα. Η γωνία ανύψωσης μεταξύ τους είναι 74 °.
Κατά την κατασκευή της κεραίας, δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά ο ενισχυτής.